Lembang: Gunung Tangkuban Perahu, De Ranch, The Valley dan Rumah Stroberi

20140906_152321

Beberapa tahun lalu, temen-temen kantor sedepartemen ngajakin jalan-jalan ke Lembang, Bandung Barat. Lembang memiliki banyak banget tempat wisata. Diantaranya yang kita kunjungi adalah Gunung Tangkuban Perahu, De Ranch, The Valley dan Rumah Stroberi.

Gunung Tangkuban Perahu

gunung-tangkuban-perahu-kawah-ratu
Kawah Ratu

Perjalanan dari Jakarta dimulai jam 07.00 pagi hari Sabtu. Macet? Banget. Ahahaha.. Continue reading “Lembang: Gunung Tangkuban Perahu, De Ranch, The Valley dan Rumah Stroberi”

Advertisements

Teras Cihampelas Bandung Skywalk

wp-1488212091936.jpg
Teras Cihampelas (uphill)

Last weekend I went for a short break out of town, to Bandung. Never too tired or bored to visit this city. The fresh air and rather-cold weather are what attracted me the most. It is a plus that my boyfriend spent 5 years in the city during his study in Bandung Institute of Technology (ITB) so he knows Bandung like the back of his hand. He introduced me to the amazing places of Sundanese people (Bandung’s natives).

Also. No one can deny the various and creative Sundanese cuisines. Any kind of veggies, tofu, meat or fruits can be elevated to whole new level of delicacy. Even the rice tastes better here. Ahaha.. It is true, though. That’s another reason I enjoyed every minutes of my trip to Bandung. Continue reading “Teras Cihampelas Bandung Skywalk”

7 Hari Bali-Lombok

20160902_115314

Heiho!

Udah 2 bulan baru nulis lagi. Sibuk banget kayanya ya.. hahaa. Pertanyaan sebenarnya dari post ini adalah: hari gini baru ke Bali, Lan? Iyes, beneran baru pertama kalinya sih. *polos

Karena masih ada sisa 10 hari cuti di kantor dan kebetulan banget ebeb Sara lagi bisa, kita sama-sama ngrencanain liburan lama. Jadilah cuti 5 hari Senin-Jumat. Kali ini liburan kita terorganisasi dengan baik, LOL. Biasanya geradak geruduk sih.

Continue reading “7 Hari Bali-Lombok”

Kuala Lumpur Part 1: Ampang Street, Petronas Twin Towers and Jalan Alor

20140828_201147

Remembering the days when Sara and I were still hopeful and crazy (LOL!), and how we used to be spontaneous related to vacationing, I made another travelling post. This is a bit difficult to short out the photos. They were full of super random selfies in our 5-days stay in Malaysia. And oh my oh my, why on earth most of them were in orange and blue shades.. Haha, I thought it was a good idea to use “red-lip filter” in our camera. Bad call.

This post is for Sara. I love you, beb!

Continue reading “Kuala Lumpur Part 1: Ampang Street, Petronas Twin Towers and Jalan Alor”

Cuisine of the Month: Kuningan City

Ya ampun udah Juli aja. Bersyukur buat semua berkat yang datang di bulan Juni. Ingat masih belum bisa liburan ke luar kota, baiknya cuisine challenge di mall deket rumah aja kali ya, Kuningan City (Kuncit). Kenapa pilih Kuningan City, jelas karena deket tempat tinggal. Tiap hari selalu lewat.

31abde2c54fae076d23daf671ea94cc7_kuningan20city201courtesy: www.weyap.com

Sayang banget nggak sih kalo dekat tapi belum pernah nyobain?

Continue reading “Cuisine of the Month: Kuningan City”

Mauki’ kemana? Makassar mi.

Haluoleo

Haiyaaa!

I’m back. After devastating month of overtime in office (which, to be honest, assuring my bank account: saved), I’m thinking of starting to write again. Due to my longing for mountains and beaches and hotel comfort food, the post is about travel. Compare to what I did last year or years before that, my travelling experience this is year goes nowhere. ZZzzz…

Well. I’d like to remind my self with what I did in 2014 with my partner in crime, Sara. The year when life was still gold and full of promises. Hahahaa.. you know what I mean, ebeb Sara. That was the time which Sara and I went out of town, or country, without planning or even thinking it through. The one that I’m about to tell you started out with office-chatty time with her, on how she would visit her (former) Continue reading “Mauki’ kemana? Makassar mi.”

Kemana ke Jogja?

402532_3099972067394_923487184_n

Seorang teman, sebut saja namanya Hafiz (hahaa..), merencanakan liburan ke Jogjakarta akhir bulan ini. Sebagai penderita OCD, dia pengen liburannya rapi terencana sehingga tidak ada waktu dan uang yang terbuang karena kebingungan setelah sampai di tempat. Jogjakarta memang memiliki daya tarik tersendiri dalam bidang pariwisata, apalagi akhir-akhir ini pemerintah daerah gencar mengembangkan titik-titik wisata baru di seluruh kabupaten DIY. Kalau kita search di media sosial, tentu banyak tempat wisata mainstream yang sering dimentioned untuk dikunjungi. Tapi tunggu dulu. Seperti teman saya, Hafiz, dia bisa saja mengikuti arus dengan memilih objek wisata “terkenal” di media sosial… dan menyesal Continue reading “Kemana ke Jogja?”

Pasar Santa in 2 Hours

20160228_180140

Hari Minggu hujan dari subuh sampai sore jam 1. Ini musim yang menyenangkan menurut saya. Waktunya pakai boots, nggak keringatan dan twillight-kinda-like-weather. It’s time to go for a stroll.

Jam 3 sore pas craving for food, ditemenin pacar makan di Pasar Santa. Kita nyoba sate padang yang terkenal: Ajo Ramon. Saya sangat excited karena sate padang adalah makanan favorit. Sejauh ini sate padang paling enak yang pernah saya cicipin adalah sate padang Cik Uniang di jembatan ITC Kuningan-Mall Ambasador lantai 4 seharga Rp 25.000 per 8 tusuk komplit dengan nasi, daun singkong dan sambel ijo (I know, it’s weird, but who cares, hahaaa..).

Sebelum ke Pasar Santa, saya sempatkan browsing must-try food. Tujuan kita tentuin: sate padang, black hot dog D.O.G (Dudes of Gourmet), A Bunch of Caffeine Dealers Coffee, Papricano dan Ketan Pasar. Banyak yak hihii. Sebagian mau ditake-away buat bekal nonton MU-Arsenal FC Continue reading “Pasar Santa in 2 Hours”

4 Days in East Java Part 2 : Agrowisata Petik Buah, Museum Angkut and Pasar Apung Nusantara

20150626_195635

Greeting, fellas!

Very nice weather here in Jakarta.. Set the mood to write. Plus, I just had my favorite dinner, Rib Eye Steak (yet again).

Here it goes..

After a whole day strolling zoo, I was thinking of getting more quite time in the it-museum, Museum Angkut. Angkut in Indonesia means transport. It’s alright to expect old cars, planes, or andong; but, there are more, way more than that in Museum Angkut. Never forget that they add “..and Movie Star Studio” for a reason. Continue reading “4 Days in East Java Part 2 : Agrowisata Petik Buah, Museum Angkut and Pasar Apung Nusantara”

About Yesterday

There are many things I’d like to thank God for. The birthday was randomly full of laughter and even drama. Can’t tell you the drama tough. Haha..

Bf called me at 0 clock just to wish me happiness and love. Dorm girls woke me up at 5 and started giving me hugs and presents. They even made it with a cupcake and 5 cute candles. Lovely.

20150702_065243

It also got me really Continue reading “About Yesterday”