Family

Akhir-Akhir Ini

Ada masa dimana aku eager buat sekolah, buat kerja, buat traveling. Setiap masa itu ngga ada yang aku kerjain setengah-setengah, motivated. Tapi ntah kenapa setelah menikah, my gut tells me to calm and settle myself down, even for just a little bit, possibly at least a year. Sebelumnya aku bener-bener ngerasa restless, rencanain A sambil ngerjain B. Ngerjain B sambil ngerencanain C dan mikirin D. Gimana kalo besok aku beresin ini, sebaiknya sore ini aku buat itu, sekarang aku musti nyelesaiin yang ini. Otak sampe overthinking ngga ada habisnya.

Kalo kata mantan bos dulu, I’m a “worrier” just like his mother, apa-apa dikuatirin (ini bagus sih buat pekerjaanku sebagai Process Safety Engineer, hehe). Ditambah aku sedikit punya phobia telat a.k.a allegrophobia dan anxiety frustration kalo di tempat ramai dan (anehnya) mewah. Syukurlah suamiku sabar. Sabar ngadepin “keanehan-keanehan” psikologiku. Kaya air deh si Abang ni, mau digoncang-goncang kaya apa ya kalem aja gitu. Kalo aku mungkin Coca-Cola, kesenggol dikit berbusa. Akakakaka.

20190616_132757.jpg

The Green – BSD

Continue reading

Advertisements
Standard
City Stroll, Travel, View

Vihara Avalokitesvara and Guanyin Statue – Pematang Siantar

20190305_164645.jpg

Goddess of Mercy

Visiting Pematang Siantar was never a main choice unless you transit for further and more fascinating touristy spot, Lake Toba. In this city, you might find famous pork noodle soup or bizarre-tasted durian, three-wheeled motor bikes, or simply traffic jam. The hidden gem of Pematang Siantar is actually located in the downtown, right next to Bah Bolon river, across the lake of Sapadia Hotel. The place is called Vihara Avalokitesvara or Guanyin Temple, in Indonesian, Kuil Dewi Kwan Im.

You guess it right. It is a temple dedicated to a bodhisattva named Guanyin, Goddess of Mercy. As the most beloved bodhisattva, Guanyin statues can be found anywhere around the world. Pematang Siantar is no exception. In fact, Guanyin statue in this city is the tallest Guanyin statue in all South-East Asia, with 22.8 meters high.

20190305_170305.jpg

The statue was built in 3 years and finished by November 15th 2005. Since it is an actual religious site, Buddhist can pray in the premises. Other people are welcome to visit as long as we show respect.

Continue reading

Standard
Book, Study

Mekanika Kuantum: Double-Slit Experiment

Nah lho! Judulnya aja udah intimidating banget. Easy, I just want you to know that I love being random and do not afraid to talk about anything, atau buat memaklumi any theories, any opinions. Being open-minded is what I strive as a human being. Especially yang berhubungan sama science. Dan yah, memang se-nerd ini kok. Dari dulu selalu tertarik sama astrofisika, biarpun lebih sering ngga ngertinya. Hahaha.

20190429_000113.jpg

Jadi. Awalnya gini.

Ini weekend yang biasa. Jumat pulang kantor, pesan makanan junk food delivery (buat celebrate weekend of course), Sabtu beres-beres rumah, belanja di Alfamart, jalan-jalan sore keliling komplek, Minggu ke gereja, bobo siang. Nah, habis bangun tidur siang inilah my life was crumbled and reality hit so hard on my dull brain: baca buku The Grand Design karya Stephen Hawking terbit tahun 2010. Continue reading

Standard
Activities, Beauty

Cik Ross Kebaya

IMG-20190311-WA0002.jpg

Pembaca ada yang boru Batak kelahiran atau tinggal di Jakarta? Pasti familiar, at least, pernah denger penjahit kebaya ngehits Cik Ross. Ntah kenapa ujung-ujungnya ngereview penjahit kebaya. Aku yang awalnya ngga tau apa-apa tentang jahit-menjahit kebaya jadi heboh kesana-kemari dari Bintaro ke Rawamangun (bayangin). Cik Ross lebih terkenal membuat kebaya khas Batak komplit dengan songketnya. Ciri khas Cik Ross adalah kebaya pas banget-nget (pres) badan, bahan fleksibel enak dipakai dan payet-payet bertebaran. One of her notable (hahaha kek apaan) work adalah kebaya putih pengantin bermotif kupu-kupu di bagian dada. Since then, orderan Cik Ross ngga ada habisnya. Hahaha.

Berikut yang perlu kamu tau kalo berminat jahitin baju di Cik Ross:

Butik jahit Cik Ross beralamat di Jalan Pemuda III No. 25, RT 12 RW 2, Kp. Rawamangun, Pulo Gadung, Jakarta Timur 13220. Atau lebih gampangnya seberang Universitas Negeri Jakarta. Gangnya Continue reading

Standard
Travel, View

Lake Toba, North Sumatra

20190106_162543.jpg

View from Simarjarunjung Hill

I started my new year in a place where I had never been before: North Sumatra. Or to be honest, the whole island, Sumatra. Even more so, I got to see the largest, most beautiful lake I’ve ever seen, Toba. How I got so lucky? The answer will come in time.

Lake Toba is the largest natural lake in Indonesia, 100 km long and 30 km wide. Can you imagine? Seems like an ocean. Unique feature of this lake is that it occupies a caldera of a supervolcano. Toba volcano is still active! And nobody can tell when it will erupt again. How cool is that?!

20190106_153129.jpg

Reminds me of my photo from The Great Wall

20190106_154214.jpg

Not your everyday coffee

20190106_161222.jpg

The volcanic island in Lake Toba is called Samosir. It can be reached using boat or through a bridge on West side of the lake. Almost 100,000 people lives in Samosir. Now, in Samosir itself there are two lakes namely, Lake Sidihoni and Lake Aek Natonang. Lake within a lake. That’s mind blowing. Continue reading

Standard
City Stroll, Travel, View

Miracle Garden, Dubai

Selamat hari Natal!

20180427_174827

Giant clock

Natal tahun ini lebih menyenangkan karena bisa nikmatin waktu liburan di rumah beberapa minggu. Puas-puasin makan makanan rumah yang seger-seger, metikin rambutan sama cempedak di kebun belakang, belajar nyetir (akhirnya Lan, setelah sekian lama, dapat SIM A juga), baca Potter dari nomor 1 sampe 7 (again!), nonton bareng marathon Marvel Cinematic Universe sama kakak semata wayang. Hahaha.. All of them under the best rainy season of Jogjakarta ever.

20180427_173602

Pesawat maskapai Emirates penuh bunga

Continue reading

Standard